Neerbos Vishandel Tiel Centrum

Het verhaal van Neerbos Vishandel

Al ruim 50 jaar is Neerbos Vishandel een begrip in Tiel. Wat begon met opa Hendrik van Neerbos wordt Neerbos Vishandel nu alweer ruim 20 jaar gerund door kleinzoon Antoine van Meurs.

Op de foto: Antoine van Meurs met dochter Zinnia

Venten met de bakfiets

Al op jonge leeftijd fietste Hendrik van Neerbos, geboren in 1919 langs de huizen om zijn vis te venten. Een houten bak voorop een fiets en de vis afgedekt met een zware doek. Nu ondenkbaar, maar in die tijd zeer modern. 

Hendrik van Neerbos Vishandel
Neerbos Vishandel jaren 60

Begin jaren 60 start Van Neerbos een winkel aan de Voorstad. Alleen op vrijdag wordt de vis nog op de bakfiets schoongemaakt.

Neerbos Vishandel Kermis Paling

Kermis in Tiel, 1968, daar hoort natuurlijk paling bij. Van Neerbos met hoed, naast hem oudste dochter Gosewien en oudste zoon Henk. 

Neerbos Vishandel jaren 70

En dan in 1970, weg kraam en daar voor in de plaats een prachtige viswagen.

Neerbos Vishandel Tiel

Gezusters Gosewien en Sientje helpen vader mee in de viswagen.

Neerbos Vishandel jaren 80

Inmiddels wat jaren verder, 1980, van l-r: Piet van Neerbos, Dick Bijl en Hendrik van Neerbos.

Neerbos Vishandel nieuw pand

Eind jaren 80, het toen nog oude pand aan de Voorstad 6. In 1988 werd het pand gesloopt en werd begin 1989 de nieuwe winkel geopend.

Neerbos Vishandel Antoine van Meurs

Een nog jonge Antoine van Meurs (links), zoon van Sientje en kleinzoon van Hendrik van Neerbos is sinds 2000 eigenaar van Neerbos Vishandel.

Vis als missie

Wij zijn geen bedrijf met een standaard missie en een visie. Wij willen lekkere vis verkopen aan de Tielse klant (en omstreken). Geniet van onze haring, proef onze vers gebakken kibbeling en bekijk ons dagelijks assortiment, dat is onze missie.

Op de foto: Sientje van Meurs

Neerbos Vishandel Sientje